حسین اسماعلیان در گفت وگو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره وضعیت بارندگیهای مشهد و سدها تصریح کرد: متاسفانه تا الان وضعیت بارندگی مشهد خوب نبوده است. نباید بارندگیها را با سال قبل مقایسه کنیم. سال قبل وضعیت بدی در میزان بارشها داشتیم. اکنون هم کل بارندگیهایی که داشتیم چیزی حدود ۱۲ میلی متر بوده که این میزان بارندگی نشاندهنده ۳۵ درصد کاهش بارندگی نسبت به دوره بلند مدت بوده است.
وی افزود: همچنین بارندگیهای اخیر اتفاقی را در سدها رقم نزده است. هرچند باید از این میزان بارندگیها خوشحال باشیم. چند بارندگی که در اسفندماه اتفاق افتاد این تصور را به وجود آورد که کمبود آب در مشهد را جبران کرده است. اما در واقع به هیچ وجه جبران نشده است و مشهد در وضعیت مناسبی نیست و حجم آبی به سدهای این شهر وارد نشده است.
وی تاکید کرد: حتما بحث مدیریت مصرف آب از سوی مردم و ایجاد پروژه جدید از سوی ما باید در دستور کار قرار گیرد تا در تابستان دچار مشکل نشویم. پروژههای ما از سال گذشته شروع شده است. ما در حوزه توزیع آب وظیفه داریم و تامین آب وظیفه شرکت آب منطقهای استان است. اما در عین حال پروژه تامین شده است. این پروژهها باید اجرایی شود.
مدیر آبفای مشهد در پاسخ به این سوال که کدام یک از سدها بیشترین اورده را از بارندگیهای اخیر داشته گفت: سد دوستی کل آوردهای که از این میزان بارندگیها داشته چیزی حدود یک درصد است که عدد قابل توجهی هم نیست. عملا هیچ سیلابی را به سه سد طرق، ارداک و کارده نداشتیم.
اسماعیلیان در خصوص پیشبینی میزان بارندگیها یادآور شد: بیشترین بارندگیهای ما در فصل پاییز و زمستان انجام میشود که بیشتر به صورت برف است. برف در اقلیم ما معمولا به تغذیه سفرههای زیر زمینی کمک میکند. مسلما سیلاب و روانآب در نتیجه بارندگیهای شدید اتفاق میافتد که این اتفاق تا الان نیفتاده است. بارندگیهایی که در شش ماه اول سال آبی ایجاد میشود با شدت کم و زمان زیاد است که عملا تولید روان آب ندارد.
وی افزود: بارندگیهای فصل بهار با زمان کم ولی با شدت زیاد اتفاق میافتد که این شدت زیاد موجب روان آب میشود؛ این روان آب تاثیر زیادی در ورود آب به سدها دارد.